Je to opět tady – jubilejní 15. ročník festivalu Kochsternstunden rozsvítil gastronomickou scénu a proměnil regiony Saska ve skutečný ráj pro milovníky dobrého jídla. Od elegantních restaurací až po nápadité pop-up koncepty – letošní ročník přinesl 45 zúčastněných podniků, 11 390 prodaných menu a 7 723 hodnocení od nadšených hostů. Mezi partnery nechyběla rodinná značka Mühle Glashütte.
Festival Kochsternstunden zve každoročně gurmány na nezapomenutelnou chuťovou cestu, která oslavuje rozmanitost regionální gastronomie a propojuje tradiční recepty s moderním kulinářským uměním.
Také v roce 2025 návštěvníky čekalo exkluzivní degustační menu, ve kterých každý chod vypráví svůj vlastní příběh. A právě hosté mají tu čest rozhodnout, které restaurace se zařadí mezi kulinářskou elitu – díky svému hodnocení ovlivňují výsledky soutěže a udělují pomyslné hvězdy těm nejlepším.
Letos se na vrcholu žebříčku v kategorii Restaurace umístil podnik Restaurant Finesse, následovaný podnikem Schönburger Palais a Kobalt. Mezi oceněnými nechybí ani Stresa Restaurant & Catering či útulný francouzský podnik Petit Frank z Drážďan.
Rodinná manufaktura Mühle Glashütte tak navázala na svou tradici podpory lokální eventů.