Kachna Duckar okouzlila na večírku s Union Glashütte

Večírků je poslední dobou enormně, ale popravdě jen málo z nich má opravdu zajímavé hosty. My jsme se rozhodli propojit jméno ateliéru Chronoshop s magazínem Top Class a uspořádat jedinečnou večeři. Proč jedinečnou? Hlavním hostem byla totiž Barbora Holická, které se s Lucií Engovou podařilo splnit si životní sen a stát se nejenom prvním dámským týmem, který kdy pokořil tratě rallye Dakar, ale také vůbec první posádkou legendárního vozu Citroën 2CV, co kdy dojel do cíle. Akci zaštítila značka Union Glashütte, která prostě veterány zbožňuje.

V pondělí 27. května se proměnily prostory italského podniku Ristorante Il Giardino Toscano v místo setkání příznivců německé hodinařiny. Restauraci na samém vrcholu parku Mrázovka si zvolila hodinářská značka Union Glashütte k odhalení nové limitované edice chronografů Belisar (o těch jsme psali již zde), které se konečně dostaly na tuzemský trh.

Union Glashütte Belisar Chronograph

Pod záštitou magazínu Top Class proběhla také prezentace všech jejích tikajících modelů, v jejichž designu je patrný odkaz na setinové rallye a závody veteránů. To byl mimochodem také důvod, proč se stala hlavním hostem večera Barbora Holická, která dokonce přivezla svou Kachnu – tedy Citroën 2CV z roku 1979.

Union Glashütte Noramis Chronograph

Unikátní „Kachna“ s nevšedním a hravým designem Josefa Rataje zůstala samozřejmě zaparkovaná u vstupu do hotelu NH Prague City na Smíchově, zatímco Bára Holická vyjela lanovkou do restaurace s fantastickou vyhlídkou na stověžatou Prahu.

Ačkoli je místní kuchyně zaměřená striktně na italskou gastronomii, a jak její jméno napovídá, konkrétně na oblast Toskánska, byly právě zde prezentovány hodinky s ryze saským rodokmenem.

Dominik Jochymek a Jiří Friedrich z krejčovského salonu Manemo

Partnerem celého večera se stal také krejčovský salon Manemo, který reprezentovali Jiří Friedrich a Dominik Jochymek, jenž se snažili během večeře vysvětlit ten správný dress code vhodný za volant historického vozu – tedy těm, kteří si zamilovali myšlenku účasti na veteránských klasikách.

Mistři přes pánskou módu představili na místě své látky, střihy, ale také ležérně střižené volnočasové obleky a kožené zboží, které nově nechybí v jejich nabídce.

Šéfkuchař Vojtěch Šiller, který působí jako Cluster Executive Chef pro restaurace spadající v Praze do sítě NH Hotels, si připravil pro tento večer jedinečné pětichodové degustační menu s vinným párováním, jehož kořeny pramenily v zemi, která ctí veteránskou rallye Mille Miglia.

Právě z Itálie totiž pocházely nejenom inspirace pro kreace jeho jednotlivých chodů, ale také ingredience, z nichž vznikaly a které osobně pravidelně vybírá a nakupuje. Gastronomickým lákadlem večera se tak stalo hovězí carpaccio s čerstvými artyčoky, špenátové noky s tygří krevetou, stejně jako jehněčí hřebínky s mladými bramborami a gratinovaným chřestem.

Necelé čtyři desítky hostů si v moderně koncipovaném a prostorném interiéru restaurace mohli mezi jednotlivými chody vyzkoušet hodinky na zápěstí, ale také domluvit si své budoucí outfity s dvojicí kreativců, v jejichž srdcích slabost pro mechanické klenoty zažehla teprve nedávno, ale o to intenzivněji.

Union Glashütte Belisar Chronograph Moon Phase

Celý večer se tedy nesl ve stylu nonšalantní elegance, která k veteránům náleží – ostatně stejně jako k hodinkám Union Glashütte. Uznejte sami….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..