Ginza gin se hlásí o slovo třetí generací

Nový Ginza gin si odbyl svou tajnou premiéru během slavnostního otevření ateliéru Chronoshop v Široké ulici. Vojta Pospíšil totiž ten den shodou okolností přivezl několik vzorků na ochutnání. K oficiálnímu odhalení vybraného spiritu však došlo až začátkem prosince, aby si sběratelé hodinek Seiko měli co vzájemně dávat pod stromeček…

Již potřetí si fanoušci ginů a koktejlů můžou dopřát atmosférou Japonska inspirovaný gin Ginza. Nová edice přímo navazuje na tu předchozí, jedná se totiž o stejný destilát, který ale byl uložen v sudu a získal tak výrazně jiný charakter. A povedlo se, je to šleha – doporučuji…

Myšlenka vyrobit gin, který by po destilaci prošel ještě sudem, se zrodila již před několika lety při jednom z rokování o budoucích konceptech jednotlivých edic Ginza ginu. Zrealizovat se jí podařilo v rámci třetího pokračování ginu, za kterým stojí dvojice kamarádů Honza Lidmaňský a Vojta Pospíšil.

Etiketa v pořadí třetí edice vychází z té předchozí – inspirovaná je hodinkami Seiko Samurai, jejichž motiv se promítá ve vizualizaci Měsíce

Destilérka RUDOLF JELÍNEK, která je od počátku partnerem projektu, má bohaté zkušenosti se stařením ovocných destilátů a také má v portfoliu úspěšnou značku whisky GOLDCOCK, takže k dispozici bylo více možností, jaký sud použít.

Nakonec padla volba na sud z evropského zimního dubu, který vyrobili v bednářství Bařina v Čejkovicích v roce 2008 v rámci první pokusné dodávky sudů na zrání GOLDCOCK whisky. Ta v něm ležela do roku 2022 a poté zhruba dva roky následoval gin.

Poklidné modré tóny etikety vystřídala dynamičtější červená prozrazující charakter stařeného ginu

Jsme rádi, že se nám podařilo uvést na trh sudový gin. Je to pro nás symbolická tečka za citrusem yuzu, na kterém stály všechny tři edice. Příště se vydáme jiným směrem,“ uvedl Vojta Pospíšil.

Původní myšlenka založit vlastní značku destilátů vznikla v Japonsku, a to během degustací místních whisky. Jsem tedy nesmírně rád, že se s využitím sudu právě po whisky kruh ideově uzavřel. Konec první kapitoly Ginza ginu je tak opravdu stylový,“ prozrazuje Honza Lidmaňský.

Ginza gin byl limitovaný produkcí pouhými 250 lahvemi

Téměř dva roky zrání v sudu samozřejmě proměnily charakter destilátu. „Sud pozměnil aroma, ale i chuť směrem k něčemu víc kořeněnému. Já osobně tam cítím sušený pomeranč a trochu čokolády,“ popsal své pocity Miroslav Motyčka, člen představenstva destilérky RUDOLF JELÍNEK.

Vzhledem k omezené kapacitě sudu tentokrát nevzniklo 913 lahví, jako v případě prvních dvou edic, ale pouze 250 lahví o objemu 0,7 litru. Za 999 Kč jej už nyní má v nabídce náš oblíbený e-shop BestDrink.cz.

Fotky nafotil Jakub Mrázek – nádherná práce…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..