Cyrus Genève a šéfkuchař Stefan Heilemann: spojení přesnosti, vášně a výjimečnosti

Švýcarská nezávislá hodinářská značka Cyrus Genève vítá do svého světa nejnovějšího „Friend of the Brand“ – dvojnásobně michelinského šéfkuchaře Stefana Heilemanna, který stojí v čele kuchyně prestižního hotelu Widder v Curychu.

Stefan Heilemann, narozený v Německu v roce 1982, získal v roce 2020 dvě michelinské hvězdy a o rok později byl vyhlášen švýcarským šéfkuchařem roku podle gastronomického průvodce Gault Millau. Jeho kuchařský styl se opírá o tři hlavní pilíře: řemeslnou preciznost, kvalitu surovin a neustálou touhu po inovaci. Tradiční francouzská gastronomie se u něj mísí s exotickými vlivy, inspirovanými četnými cestami po světě.

Stefan Heilemann

Mezi vysokou gastronomií a haute horlogerií existuje nenápadné, ale silné pouto. Oba světy spojuje důraz na detail, respekt k tradici a zároveň odvaha hledět do budoucnosti. Jak Heilemann, tak značka Cyrus Genève, čerpají z bohatého dědictví, aby nabídli exkluzivní a jedinečné výtvory, které nesou nezaměnitelný autorský podpis.

Ve své kuchyni klade Heilemann důraz na přesnost – stejně jako hodinář v dílně. Každý chod musí nejen potěšit chuťové buňky, ale i vizuálně okouzlit. Stejným způsobem se i hodinky Cyrus vyznačují výraznou estetikou a precizním výkonem.

Stefan Heilemann

Z kolekce značky si Heilemann vybral model Klepcys GMT Retrograde, jeden z ikonických modelů značky Cyrus Genève. Hodinky zaujmou pouzdrem z titanu třídy 5 ve tvaru polštářku, průměrem 42 mm a nezbytnou 100m vodotěsností – vždyť ruce má neustále v dřezu. Nabízejí retrográdní ukazatel druhého časového pásma v oblouku 24 hodin a skeletonizovaný číselník s nápadným „palmovým“ můstkem. O chod se stará manufakturní kalibr CYR708, vyvinutý Jeanem-Françoisem Mojonem ve vlastních dílnách v Le Locle. Rezerva chodu činí 55 hodin.

Je mi ctí být součástí světa Cyrus Genève,“ říká Stefan Heilemann. „Hodinky Klepcys GMT Retrograde jsou nejen praktické a pohodlné na nošení, ale perfektně odměřují můj čas v kuchyni – a ten je pro dokonalou přípravu jídel zásadní. Vysoká gastronomie a špičkové hodinářství jsou dvě různá umění, která ale sdílejí společnou filozofii – vytvářet unikátní zážitky.“

Stefan Heilemann

Setkání se Stefanem Heilemannem bylo fascinující. Jeho kuchyně spojuje špičkové suroviny, precizní zpracování a vizuální eleganci – stejně jako hodinky Cyrus. Hodinky i jídlo musí být promyšlené do posledního detailu, aby se mohly stát skutečným uměním. Těším se na naši společnou cestu za dokonalostí,“ souhlasí Dr. Pablo Richard, CEO a majitel značky Cyrus Genève.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.