#TBT: Udržitelná večeře s hodinkami Hanhart v pražském The Artisan

Hodinářská značka Hanhart se zabydlela v Chronoshopu. Přirozeně tak doplnila pestrou nabídku dalších německých značek, čímž zcela přirozeně posílila postavení hodinářského ateliéru na trhu. Tuzemský niche segment se tak rozrostl o další brand s opravdu zajímavou historií a stejně tak slibnou budoucností. Při této příležitosti proběhla degustační večeře, na kterou z Německa dorazil i generální ředitel značky Hanhart, Simon Hall.

První květnový čtvrteční večer se nesl ve znamení chutí. Nad hodinkami Hanhart se sešlo na dvě na desítky v hodinařině erudovaných hostů. Hlavním tématem byla samozřejmě hodinařina ve Schwarzwaldu, tedy v německém Černém lese.

Do čela stolu v restauraci The Artisan v přízemí pražského hotelu Marriott se posadil generální ředitel Simon Hall, jehož vyprávění o značce a její minulosti (stručný pohled do historie značky Hanhart je zde) se brzy proměnilo v odhalování plánů budoucnosti a prezentaci hodinek ve fázi prototypů.

Displej s kolekcí značky Hanhart
Sýr v popelu z farmy Krasolesí, hruškový džem, lískové ořechy – dokonalý první chod

Mezi hosty večera, který jako oficiální partner zaštítil magazín Top Class, nechyběli po boku sběratelů hodinek také zakladatelé české pobočky RedBar Prague, kteří přivezli na ukázku speciální chronografy Hanhart vyrobené v rámci #fliegerfriday edicí.

Hanhart Pioneer TwinDicator
Hanhart Pioneer TwinDicator

O fantastickou atmosféru se postaral tým kuchařů v čele se šéfkuchařem Davidem Rejhonem, který se v restauraci Artisan zasadil o maximálně udržitelný přístup, co se týče hospodaření, zpracování surovin i vlastní produkce. „Naším cílem je dosažení zero-waste provozu, v rámci kterého eliminujeme plýtvání surovinami a zpracováváme veškerý organický odpad,“ vysvětlil.

The Artisan navíc používá výhradně suroviny od pečlivě vybraných farmářů z okruhu do 200 kilometrů od Prahy, čímž značně snižuje svou uhlíkovou stopu, podporuje místní komunitu drobných producentů a zároveň si zajišťuje udržitelný příjem čerstvých, sezónních produktů.

Hanhart 417 ES Flyback Reverse Panda 42

Nedílnou součástí konceptu restaurace je rovněž udržitelná produkce vlastních surovin. Na vlastní zahrádce ve vnitrobloku a v unikátním kultivátoru si místní tým pěstuje celou řadu bylinek, klíčků či jedlých květů, kterými obohacuje své pokrmy.

Dalším projektem, na který se v Artisanu loni soustředili, byla instalace včelínů na střeše hotelu, kde nyní 90 tisíc včel pilně pracuje na produkci domácího medu. „Včely na střeše i přes ostré slunce, vítr a jiné nepříznivé podmínky dobře prospívají. Umístění na takovém místě ostatně není nic nového, takže jsme se nebáli, že by se jim u nás nelíbilo,“ doplnil šéfkuchař.

Hanhart Primus Chronograph

Degustační večeři o pěti chodech navíc povznesla moravská vína z vinařství Obelisk, jejichž suchý pozdní sběr rulandského bílého a ryzlinku rýnského skvěle navodil atmosféru minerálních vín Černého lesa, kde hodinky Hanhart vznikají.

Jakub Sivek, Simon Hall a Mikuláš Sivek

Jsem opravdu rád, že jsem s magazínem Top Class mohl opět zaštítit další hodinářskou akci, která má tentokrát za úkol pozdvihnout povědomí německých hodinářských značek, na jejichž prodej se Chronoshop soustředí. Po boku prezentované značky Hanhart lze v portfoliu ateliéru objevit Sinn, Mühle Glashütte, Union Glashütte, Laco či Junghans. Tak good luck…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..